KVV Dilsen-stokkem

Blaar


Een blaar is een holte in of onder de opperhuid die gevuld is met vocht. Een blaar wordt meestal veroorzaakt door druk of wrijving van te nauwe schoenen.


Behandeling


Men verzorgt pas een blaar wanneer die ontstaan is door de boven beschreven oorzaak en als er bovendien pijnklachten zijn.


Wanneer de blaar nog toe is en de speler ondervindt geen last van de blaar dan laat men de blaar gesloten. Rond de blaar legt men een ring in polstermateriaal om de blaar te ontlasten. De blaar zal van zichzelf opdrogen en verdwijnen.

Wanneer de blaar nog toe is en de speler ondervindt last tracht men met behulp van een spuit met injectienaald al het vocht uit de blaar te trekken.


Vervolgens spuit men in de blaar een eosine-oplossing. Het is van belang dat dit in zeer hygiƫnische omstandigheden gebeurd. Met behulp van polstermateriaal (schuimrubber) zal men vervolgens die plaats ontlasten.

Eens de blaar reeds open is snijdt (en niet aftrekken) men het losse vel zo veel mogelijk af, ontsmet men de wonde en doet men er volgens eosine op. Indien mogelijk laat men de wonde open en wordt er rond de blaar een schuimrubberen ring geplaatst.